Dzērveņu morsa un garšūdens pludiņš

Dienās, kad arvien vairāk kārojas sajust saules starus uz vaigiem un kūstoša saldējuma bumbu uz mēles, atļaujies palutināt savi ar atvēsinošu kokteili.

Savienojot dzērveņu morsu ar atspirdzinošo gurķu un krūzmētru ūdeni, kā arī pievienojot tik gardo plombīra saldējuma bumbu, uz mēles rodas patīkams Latvijas garšu virpulis - te rūgteni skābs, te maigi krēmīgs, te atkal dzidri svaigs. Izbaudi!

Sastāvdaļas (vienam dzērienam):

• 200 ml Gardu muti dzērveņu morss

• 100 ml Gardu muti gurķu – krūzmētras ūdens

• 1–2 ēdamkarotes plombīra saldējums. Ja vēlies skābāku garšu, var izmantot arī cidoniju saldējumu

Pagatavošana:

Glāzē ieliek saldējuma bumbu, kam pāri lej dzērveņu morsu un gurķu – krūzmētru ūdeni. Ja nepieciešams, nedaudz samaisa. Ļauj saldējuma bumbai peldēties, lēni kūstot un pamazām padarot dzērienu saldāku, vēsāku un tumīgāku. Pasniedz ar saulainu smaidu!