Svinību dzēriens. Latvijas cidoniju

Svētki ir jāsagaršo, jāsasmaržo un dziļi dziļi jāspiež pie krūtīm, lai tā labā sajūta vēl ilgi nelaistu vaļā. Un tieši labu sajūtu un brīnuma iedvesmoti, garškopji radījuši pavisam īpašu svinību dzērienu.

Tas nebēdnīgi iedzirkstīs gan bērnu, gan pieaugušo ballītēs, atstājot cidoniju un mīlestības pēcgaršu uz mēles. Un garša, ai, draugi mīļie, kas šī ir par garšu - jau ar pirmo malku attapsies vasarā, kad siltie vakari ieaijā darbos un nedarbos, jo tāda taču ir arī cidoniju daba – gan maiga, gan asa.

Sīvums vilks uz vienu pusi, bet dzēriena saldā puse nobalansēs ikdienas skrējienu un ļaus attapties…. svētkos! Sastāvdaļas pašas labākās: Latvijas cidoniju sula no Cooperative Vaidavā un cukurs tieši tik daudz, cik kārtīgam sīrupam pienākas, nekas papildus nav pievienots. Valmiermuižas dziļurbuma akas ūdens un ogļskābā gāze burbuļiem, jo kas tad ir svētki bez burbuļiem? Vislabāk garšos, ja kādu laiku būs pastāvējos ledusskapī, lai svinētāji varētu izbaudīt brīdi, kad vēsais dzēriens ielīstot glāzē norasina tās malas un ļauj burbuļiem uzdzirkstīt. Svētki sapildīti vien 175 pudelēs. 

Kur iegādāties?

Valmiermuižā

Valmiermuižas alus tirgotavā līdzās alus darītavai
Dzirnavu ielā 2 (skatīt kartē).


Rīgā

Valmiermuižas alus vēstniecībā Rīgā
A.Briāna ielā 9a, „Valdemāra pasāža” (skatīt kartē).