Sulu ražotne un ogulāju lauki "Very Berry"

Sulu ražotne un ogulāju lauki "Very Berry"

Kalna purvā mīt “Purva princeses”, bet netālu - maza ražotne, kurā top 100% īsta, dabīga sula. To, kā tas notiek, kādi vēl gardumi top “Very Berry” ražotnē un kā garšo Latvijā audzēts, dabīgs meža spirdzinājums, jābrauc lūkoties uz Gaujienas pusi.

Vietas vēsture un produkta izcelsme

Gaujienas apvidus Kalna purvā kādreizējos kūdras ieguves laukos, nu, jau divdesmit gadus, kopš 1998. gada Gundegas Sauškinas gādībā tiek cītīgi lolotas dzērvenes. Taču, laikam ejot un attīstoties, nelielajā “Very Berry” ražotnē par gardu sulu top arī citas ogas - mellenes, avenes, aronijas, smiltsērkšķi.  Šīs vietas atslēgas vārds ir dabīgums un vienkāršība - produktos nav ne cukura, ne konservantu - tajos kūsā dzīvi vitamīni, bet to pārstrādes veids ir vienkāršs un saudzīgs.

Plašāk par produktu un iespējām

Dodoties lūkot “Very Berry”, vispirms interesentiem iespēja iepazīties ar Kalna purvu, kurā meklējams dabīgo sulu sākums - īsi, praktiski un vienkārši iepazīstinās ar “purva princesēm”, krūmu mellenēm un to pareizu kopšanu. Pēc tam - došanās uz netālu esošo (~3km), mazo sulu ražotni “Jaunajās Rogās”, kur tik pat vienkārša un praktiska iespēja ielūkoties aukstās sulas spiešanas paņēmienos, kā dzērvenes veselai sirdij, mellenes acu stiprumam un imunitāti stiprinošas avenes bez konservantiem un cukuriem kļūst veselīgā spirdzinājumā. Bez sulām šepat gozējas arī  “dzērveņu rozīnes”, bet to, kas visvairāk iegaršojas, uz vietas arī var iegādāt mājām.

Nepalaid garām

Iepazīt lielogu dzērveņu un krūmu melleņu purvu kā vērojot, tā garšojot.


Praktiskā informācija

Cena eur 3.00. Nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās. Ciemošanās ilgums 2 - 2.5 stundas. Ciemiņu skaits 10 - 50 (mazākām grupām iepriekš jāsazinās, lai sarunātu iespēju ciemoties).

Nokļūšana

Ražotnes adrese: Apes pagasts, Gaujienas novads, "Jaunās Rogas"

Ogulāju lauki: Kalna purvs, Gaujiena, LV - 4339

No Rīgas dodieties Alūksnes virzienā (E77, A2). Izbraucot cauri Virešiem (~150km no Rīgas), pēc ~4,6km jāgriežas pa labi uz zemes ceļa (orientieris - mazs, zils namiņš) un jādodas pārsimts metrus uz priekšu, līdz sastapsiet “Very Berry”

GPS: N57° 28.9662', E026° 26.5997'

Tālrunis: (+371) 26348942

E-pasts: info@veryberry.lv

Web: www.veryberry.lv