Bioloģiskā saimniecība "Absolūts ēd"

Pirms 15 gadiem Juris aizveda Ilzi uz Inciemu, Krimuldas pusē. Zāles un vārpatu aizaugušas pļavas visapkārt, mežmala un senleja, kur Gauja līkumus met. Tuvumā tik pāris kaimiņi. Miers un klusums. Ja kāds Ilzei būtu teicis, ka viņa kādreiz saimniekos 6 hektāru saimniecībā – viņa smietos. Vecmāmiņai esot solījusi, ka pat dārza viņai nekad nebūs.

Ilze pēc izglītības filozofs, Juris – ekonomists, bet tagad sevi ar lepnumu sauc par zemniekiem! Caur mīlestību mācīties iepazīt savu zemi un būt saskaņā ar dabu, tāda ir Lipsku ģimenes veiksmes atslēga. Ilzes un Jura ģimenē aug četri bērni. Vecākajiem bērniem katram ir sava siltumnīca, meitai puķu dobes. Lipsku bērniem jau no mazotnes šūpulī ir ielikta mīlestība pret dabu un tikums pret darbu.

“Absolūts ēd” saimniecība zaļo visu cauru gadu – sezonā tie ir dārzeņi, bet vislielākajā ziemas salā – mikrozaļumi. Katru sezonu Ilze un Juris ar smagu un rūpīgu darbu izaudzē vairāk nekā 40 dārzeņu šķirnes. Pie viņiem arī top dārzeņu, zaļumu, ogu un sēņu pulveri, sukādes un tējas bumbas.

Ilze un Juris ne tikai iedēstīs sēkliņu zemē, aprūpēs un izravēs to, bet arī izaugušos dārzeņus nogādās pie pircēja namdurvīm. Andelējot dārzeņu vietējos tirdziņos Ilze atskārta, ka produkti, kas viņas garšas kārpiņām lika gavilēt, ne vienmēr sakrita ar pircēja gaumi. Tāpēc šobrīd viņi piedāvā sezonas dārzeņu kastes, kas ar savu sortimentu, svaigumu, dažādību, garšām un krāsām – neatstāj vienaldzīgu pat visizvēlīgāko gardēdi. Bietes, burkāni, kolorābji, brokoļi, trīs krāsu puķkāposti, ķirbji un kabači, tomāti, gurķi, fenheļi, un vēl 30 citas dārzeņu kultūras ik sezonu nonāk līdz pat Mārupes, Rīgas, Siguldas, Cēsu, Valmieras un Limbažu iedzīvotāju vēderiem.

Mazo svētku sajūtu viņi rada ikdienas darbos. Gadu no gada Juris pārsteidz Ilzi uz lauka ar viņas mīļākajām puķēm –  kabaču ziediem. Rimtie brokastu rīti tepat dobes malā, negaisa un lietavu vērošana caur siltumnīcas jumtu – tā ir Lipsku ģimenes laimības sajūta.